High Power Laser Therapie

Een High Power Laser werkt door middel van laserlicht. Op het eerste gezicht lijkt dit niet meer dan een straaltje rood of blauw licht, maar niets is minder waar. De werking van laserlicht op de juiste golflengte met een bijpassend laserhandstuk levert verbluffende resultaten op. Iedere golflengte heeft andere eigenschappen. De HPLT diodelaser maakt gebruik van een golflengte van 455, of 650 en 810 nanometer. Dit is wetenschappelijk gezien ‘de gouden standaard’ voor fotobiostimulatie. Het pure licht van de High Power Laser veroorzaakt fotochemische reacties in de cellen in plaats van thermische. De reden hiervoor is dat deze golflengte de enige is die positief evidence-based is voor PBM. 

Laserbehandeling op hoog niveau geeft een boost in de cellenenergie (photobiomodulation) waardoor de ATP productie van een cel geoptimaliseerd wordt en de bloedstroom en zuurstof naar het weefsel toenemen. Dit verhoogt op zijn beurt het metabolisme in de cellen van het weefsel en biedt de optimale omgeving voor weefsel om te genezen. In veel gevallen is de behandelduur van de patiënt korter en de behandeling is bovendien pijnloos

Een behandeling met onze laser werkt met behulp van een gas gestuurde lasermodule, die met een wetenschappelijk bewezen lichtkleur van 810 nm de energie direct naar de cellen in de diepere lagen onder de huid stuurt.

Het licht komt de mitochondriën van de cel binnen en wordt geabsorbeerd door de chromoforen, waaronder het proteïne cytochroom c oxidase (CCO), dat vervolgens de activiteit van de cel verhoogt.

Als gevolg van deze verhoogde activiteit worden drie moleculen beïnvloed: adenosinetrifosfaat (ATP), reactieve zuurstofspecies (ROS) en stikstofmonoxide (NO), die samen zorgen voor een sneller en effectiever herstel van pijnklachten, ontstekingen of infecties.
Dit wetenschappelijk bewezen proces noemt men ook wel: Photobiomodulation.

Voor welke behandelingen is High Power Laser Therapie geschikt?

High Power Lasertherapie is zeer geschikt voor de behandeling van onder andere:

  • Beschadigde of ontstoken pezen en gewrichten
  • Slijmbeursontsteking
  • Artrose
  • Kraakbeenschade, verstuikingen en verrekkingen
  • Carpaal Tunnel Syndroom en RSI
  • Onderrugpijn, Hernia, nekklachten en Whiplash
  • Spanningshoofdpijn, Migraine en kaakklachten
  • Hielspoor en Runner’s Knee
  • Wond- en littekenbehandeling